למבקרים בבלוג שלום וברוכים הבאים!

בבלוג החי והצומח בחולות חולון אני מציגה בפניכם צילומים שביצעתי בחולות במשך כמה שנים ועדיין ממשיכה במלאכה. מטרתי תיעוד, מעקב ולימוד עצמי. המבקש לקבל מידע מדעי יכול לפנות לספרות המקצועית שכן השכלתי אינה בתחום הבוטניקה או הזואולוגיה. תודה לפרופסור אבינעם דנין מהאוניברסיטה העברית, מומחה בינלאומי לבוטניקה, שעזר לי בזיהוי הצמחים. לזיהוי בעלי החיים, בעיקר החרקים, נעזרתי בבלוג המצויין והעשיר של עמיר וינשטיין - חרקים - עולם קטן בגדול, בבלוג המרהיב של עוז ריטנר Israel Insect World וכן במגדיר החרקים בישראל של פנחס אמיתי.

אני מקוה שצילומי יחשפו בפניכם את המגוון העשיר כל כך של חיים בחולות ויתרמו לאהבת ושמירת הטבע.

טיילו בטבע ושמרו עליו!

אילנה לקשטיין
להקדמה



















חפש בבלוג זה

יום ראשון, 29 במאי 2011

רותם המדבר

 שיח ממשפחת הפרפרניים.

בית גידול נרחב של רותם המדבר בטרם פריחה
 בעיצומו של החורף, במהלך חודש פברואר עד חודש אפריל, עוטים החולות בגדי חג לבנים ומפיצים בושם . שיחי הרותם הצפופים פורחים. כמות הפרחים הלבנים על כל שיח רבה ועל כן משתלט הצבע הלבן על הנוף. הפרחים מפיצים ריח משכר שמתפשט מסביב ומושך אליו בעיקר את  דבורת הדבש. כמקור שופע של צוף ואבקה. הריח מדהים וטיול בחולות בעת פריחת הרותם הוא חגיגה וחוויה מרשימה. בנוסף לדבורת הדבש נתקלתי גם בזחלים שהתבררו כזחלי עשנור הרותם וכן מושית השבע שמטילה על גבעולי הרותם את ביציה.

שיח רותם המדבר

שיח רותם המדבר בעת פריחה 

כל השטח עוטה לבן וריח משכר


שיח הרותם יכול לתנשא עד לגובה  3 מטרים. ענפיו ירוקים, צרים וארוכים והם נושאים עלים רק זמן קצר בחורף. רוב השנה הגבעולים ערומים ולוקחים חלק בהטמעה.

ניצנים ותחילת פריחה

פרח נפתח
גבעולי הרותם הארוכים והצרים בהם פיוניות הטמעה נתנו את שמם לכל הגבעולים מסוג זה - "גבעול רותמי"


הפריחה שופעת ובשלב זה מפיצה ריח משכר

מבט מקרוב על פרח, אפייני למשפחת הפרפרניים

זבלית פרחים נקודה נמשכת אל הרותם

השטח נצבע בלבן

לקראת סוף הפריחה

עם סיום הפריחה מופיע הפרי שהוא תרמיל עם זרע אחד בלבד. בהבשלת הפירות הם נושרים על החול ונאכלים על ידי בעלי חיים כגון ארנבות שמפרישות את הזרע וכך תורמות להפצתו.


פירות הרותם

פירות בשלים












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה